Slujitori

Mihai Malancea, pastor

Mihai MalanceaPastorul Dr. Mihai Malancea slujește în biserica Speranța din 1999. Născut într-o familie creştină baptistă, l-a acceptat pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor la vîrsta de 20 de ani, este botezat și se dedică în slujire. După absolvirea Institutului Teologic Baptist din Bucureşti este ales pastor în biserica din Antonești și apoi Căușeni. În 1994 este unul din fondatorii Colegiului Teologic Pedagogic din Chișinău și în 1997 plantează biserica baptistă Filadelfia din Anenii Noi. Concomitent, absolvește programul de Master în Teologie Practică la Institutul TCM din Austria, iar în 2007 obține titlul de Doctor în Teologie de la Universitatea din București. Actualmente este pastor la biserica Speranța, decan academic și profesor de teologie la Colegiul Teologic Pedagogic din Chișinău, precum și director național al Programului de Master al TCM International Institute. Împreună cu soția sa Lidia au cinci copii: Andrei, Iurie, Doina, Diana și Emanuel.

Daniel Banaru, pastor

Daniel BanaruPastorul Daniel Banaru slujește în biserica Speranța din 2006. Născut într-o familie creştină baptistă, s-a predat Domnului la vârsta de 14 ani, iar un an mai tîrziu primește botezul credinței. După absolvirea Liceului Evanghelic Logos din Timişoara, a Institutului Teologic Baptist din Bucureşti și a Programului de Master în Teologie Practică la Institutul TCM din Austria, fratele Daniel se dedică slujirii pastorale în biserică și predării la Colegiul Teologic Pedagogic din Chişinău. Împreună cu soția sa Larisa au trei fete: Ruxanda, Ilinca şi Anca.

Vadim Bulgac, pastor

Vadim

Pastorul Vadim Bulgac slujește în Biserica Speranța din 2004. S-a predat Domnului încă din anii studenției, astfel în 1997 pleacă ca și misionar, plantator de biserică, în comuna Tudora. În 2001 este misionar în comuna Băcioi. De asemeni în 1997 fratele Vadim incepe activitatea pedagocigă, lector, în cadrul Colegiului Teologic Pedagogic din Chișinău, iar în 2003 este ales ca și Decan al Facultății de Asistență Socială în aceeași instituție, astăzi Universitatea Divitia Gratiae. Absolvent al Institutuui TCM din Austria, Master în Teologie Aplicată și Doctorand în Istorie. În 2006 este ales ca și Presbiter pe Departamentul Educație în Biserica Speranța, iar în 2011 este ales Presbiter pe Departamentul Tineret. Începând cu 2013, fratele Vadim Bulgac, este ordinat ca și Pastor în Biserica Speranța și slujește împreună cu soția sa Ina și cei trei copii: Cristian, Cristina și Emanuela.